Kampeerautoverzekering

Kampeerautoverzekering

Lekker ongebonden van de ene naar de andere plek kunnen trekken. Deze vrijheid heeft u met uw kampeerauto. Uiteraard goed verzekerd! Samen met onze verzekeringsadviseur kunt u uw kampeerautoverzekering helemaal zelf samenstellen. U kiest de dekking die bij u past en betaalt alleen voor de zaken die u wilt verzekeren. Bovendien geldt deze verzekering voor zowel fabrieksgebouwde als zelfgebouwde kampeerauto’s.

Voordelen

 • Voor fabrieksgebouwde en zelfgebouwde campers
 • Schadevrije jaren van uw auto toepasbaar
 • Inboedel en luifel zijn mee te verzekeren
 • No-claim beschermer bij te sluiten
 • Gratis hulpverlening in Nederland en Europa

Dekking

 • Wettelijke aansprakelijkheid (WA): Voor dit risico dient u minimaal verzekerd te zijn; het is dan ook wettelijk verplicht. Uiteraard voldoet deze dekking aan alle eisen die de WAM (Wet Aansprakelijkheidsverzekeringen Motorrijtuigen) stelt. Het verzekerd bedrag voor materiële schade is tot maximaal € 2.500.000,- per gebeurtenis en voor letselschade is dit tot maximaal € 5.000.000,-. Dit geldt ook voor het rijden met een aanhangwagen of boottrailer. Bij de WA-dekking heeft u geen eigen risico.
 • WA + Beperkt Casco: Bij WA + Beperkt Casco is uw kampeerauto verzekerd tegen onder andere brand, diefstal, hagel, storm, ruitbreuk, schade tijdens transport en verduistering.
 • WA + Volledig Casco: In aanvulling op de onder ‘WA + Beperkt Casco’ genoemde risico’s, bent u bij WA + Volledig Casco ook nog eens verzekerd tegen ander van buiten komend onheil. Zo is uw kampeerauto verzekerd tegen schade door botsen, stoten, slippen, te water of van de weg raken en tegen kwaadwillige beschadiging.

Bij alle dekkingen kunt u rekenen op uitgebreide hulpverlening in Nederland en Europa via de Europeesche Hulplijn.

Om een verzekering samen te stellen die precies bij uw situatie past, heeft u de keuze uit diverse uitbreidingen:

 • Ongevallenverzekering inzittenden: De kampeerautoverzekering kan worden uitgebreid met een ongevallen inzittendenverzekering. Met deze uitbreiding hebben de verzekerde inzittenden, ongeacht de schuldvraag, recht op een uitkering bij overlijden (€ 15.000,-) of blijvende invaliditeit (maximaal € 30.000,-). De dekking is ook van kracht tijdens het tanken of bij een noodreparatie langs de weg.
 • Schadeverzekering inzittenden: De schadeverzekering inzittenden geeft dekking tegen schade die de bestuurder en passagiers oplopen door een (verkeers)ongeval. Verzekerd is een bedrag van maximaal € 907.560 voor zowel materiële als immateriële schade (waaronder smartengeld), ongeacht de schuldvraag.
 • Verhaalsrechtbijstand: In het verkeer zijn we kwetsbaar en daar ontstaan ook de meeste conflicten. Met de verhaalsrechtsbijstand heeft u recht op juridische hulp wanneer u betrokken raakt bij een geschil in het verkeer.
 • No-claim beschermer: Wanneer u schade veroorzaakt, valt u normaliter terug in uw no-claim kortingspercentage. De No-claimbeschermer voorkomt dit en zorgt ervoor dat uw kortingspercentage gelijk blijft. En dat betekent: na één schuldschade in één kalenderjaar, geen premieverhoging als gevolg van schade.

Wat is niet verzekerd?

Er zijn een aantal situaties die niet binnen de dekking van onze kampeerautoverzekering vallen. Uitgesloten van de WA-dekking is onder andere schade:

 • Als gevolg van slijtage of door nadeel wegens het niet kunnen gebruiken van de kampeerauto.
 • Aan de kampeerauto zelf en aan vervoerde zaken.
 • Veroorzaakt door hen die niet zijn gemachtigd gebruik te maken van de kampeerauto.

Uitgesloten van de WA + Beperkt Casco dekking en WA + Volledig Casco dekking is onder andere schade:

 • Aan de aanhangwagen die op grond van de WAM wordt geacht deel uit te maken van de kampeerauto.
 • Wanneer verzekerde niet de normale voorzichtigheid in acht heeft genomen om diefstal te voorkomen.

Wat zijn de kosten?

Aan de hand van een aantal gegevens van uw kampeerauto kunnen wij u snel een indicatie van de premie geven.

Ontvang tot 10% pakketkorting

Als u verzekeringen sluit in 2 of meer rubrieken dan krijgt u pakketkorting. Deze korting kan oplopen tot 10% en is van toepassing op de totale premie. Sluit u een aanvullende dekking voor uw kampeerautoverzekering dan krijgt u wel de korting, echter deze verzekeringen tellen niet mee voor het aantal rubrieken.

Wilt u weten welke voordelen Numan Assurantieadviseurs u kan bieden?
Maak dan nu een afspraak met één van onze adviseurs.