Oldtimerverzekering

Oldtimerverzekering

U bent uiteraard zuinig op uw oldtimer en wilt deze goed verzekeren. Dat kan met onze oldtimerverzekering. Als u de oldtimer uitsluitend recreatief en/of hobbymatig gebruikt, komt deze in aanmerking voor de oldtimerverzekering. Dat blijkt onder meer uit:

 • De leeftijd, uw auto moet ouder zijn dan 20 jaar
 • Een beperkt aantal kilometers, u rijdt maximaal 10.000 kilometers per jaar
 • De tweede auto, u heeft naast de oldtimer een andere auto voor dagelijks gebruik

Voordelen

 • Allrisk dekking mogelijk
 • Keuze voor voordelig zomertijdtarief mogelijk
 • Gratis hulpverlening in Nederland

Dekking

Wij bieden een oldtimerverzekering op maat, volledig samengesteld naar uw wensen. U kunt kiezen uit drie basisdekkingen. Deze dekkingen kunt u afsluiten voor verschillende periodes: voor het gehele jaar, jaar met winterstop of voor de zomerperiode.

 • WA: Als oldtimerbezitter bent u verplicht om minimaal een WA-dekking af te sluiten. Deze dekking vergoedt de schade die u aan een derde toebrengt.
 • WA Beperkt Casco: Deze dekking vergoed naast schade door u aan ander toegebracht ook schade veroorzaakt door ruitbreuk, brand, storm, hagel en diefstal aan uw eigen voertuig.
 • WA Volledig Casco: Naast de schade die u aan een ander toebrengt, wordt bij deze dekking ook uw eigen schade vergoed. Indien voor een oldtimer een WA Beperkt Casco of WA Volledig Casco dekking wordt gekozen, dient een recent (niet ouder dan drie jaar) taxatierapport te worden meegestuurd.

U bent verzekerd in Europa en de niet-Europese landen aan de Middellandse zee. Hulpverlening in Nederland is altijd verzekerd. Deze hulpverlening wordt verzorgd door de Europeesche Hulplijn en staat dag en nacht klaar om vragen te beantwoorden en de hulp te bieden die nodig is.

 Naast de basisdekking kunt u ervoor kiezen om uw oldtimerverzekering uit te breiden met de volgende producten:

 • Ongevallen inzittenden verzekering: De financiële gevolgen van een ongeval voor uzelf of uw passagiers zijn op basis van uw oldtimerverzekering meestal niet gedekt. Met een ongevallenverzekering voor inzittenden is dit risico tegen een geringe premie af te dekken. Bij overlijden, blijvende invaliditeit, ziekenhuisverblijf en schade aan persoonlijke eigendommen wordt een uitkering toegekend.
 • Schade inzittenden verzekering:Met een schadeverzekering voor inzittenden worden tegen een geringe premie alle daadwerkelijk geleden kosten van aantoonbare schade voor bestuurder en passagiers vergoed tot een maximaal bedrag. Daaronder vallen vele soorten schades, zoals aan kleding en bagage, medische kosten, inkomensverlies, aangepaste woning en smartengeld.
 • Hulpverlening Europa: Wanneer de klassieker ook in het buitenland wordt gebruikt kan het dekkingsgebied voor hulpverlening worden uitgebreid naar Europa waarbij een altijd-terughaal-garantie geldt.
 • Verhaalservice: In het verkeer zijn we kwetsbaar. En daar ontstaan ook de meeste conflicten. Met de verhaalsrechtsbijstand heeft u recht op juridische steun als u betrokken raakt bij een geschil in het verkeer.

Wat is niet verzekerd?

Er zijn een aantal situaties die niet binnen de dekking van onze oldtimerverzekering vallen. Wij hebben een aantal situaties opgesomd.

Uitgesloten van de WA-dekking is onder andere schade:

 • Terwijl de oldtimer wordt gebruik voor verhuur, beroepskoeriers- diensten of betaald personenvervoer
 • Veroorzaakt bij het deelnemen aan of oefenen voor snelheidsritten of –wedstrijden
 • Veroorzaakt door een bestuurder die niet gemachtigd is gebruik te maken van de klassieker
 • Door verwondingen aan uzelf als bestuurder (een inzittendenverzekering biedt hiervoor wél dekking)

 Uitgesloten van de WA Beperkt Casco dekking en de WA Volledig Casco dekking is onder andere schade:

 • Wegens het niet kunnen gebruiken, slijtage en waardevermindering van de klassieker
 • Aan de aanhangwagen die op grond van de WAM wordt geacht deel uit te maken van de klassieker

Wat zijn de kosten?

Aan de hand van enkele gegevens van uw oldtimer kunnen wij u snel een indicatie van de premie geven.

Tot 10 procent pakketkorting

Als u verzekeringen sluit in 2 of meer rubrieken dan krijgt u pakketkorting. Deze korting kan oplopen tot 10% en is van toepassing op de totale premie. Sluit u een oldtimerverzekering dan krijgt u wel de korting, echter deze verzekering telt niet mee voor het aantal rubrieken. Hetzelfde geldt voor de aanvullende dekkingen voor uw oldtimerverzekering.

Aantal rubrieken Korting
2 5%
3 7,5%
4 10%

Wilt u weten welke voordelen Numan Assurantieadviseurs u kan bieden?
Maak dan nu een afspraak met één van onze adviseurs.

Lucas Pater

Commerciële Binnendienst

Wilt u uw oldtimer goed verzekeren?
Vraag vrijblijvend een offerte aan.